|
•
|
|
|
Aug 03, 2010 | 14:02 |
|
|
עפו עם הרוח...ונמצאו ליד ביתי :
ציפית לכרית בגווני כחול וסנדל שורש מידה 42. למי שחסר יכול לקבל אותם אצלי
טלפון: 6553739 שרית
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 21, 2009 | 23:42 |
|
|
http://www.2all.co.il/web/Sites1/houseoncliff/DEFAULT.asp
הזמינו את חבריכם לבלות חופשה מדברית בבית של ממש, בלב ליבה של השכונה הסולארית "נווה- צין".
מצאו אותנו בגוגל: "הבית שלכם במדבר"
שנה טובה
השטרנים.
קישור מצורף:
אתר הבית שלכם במדבר
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 25, 2009 | 08:51 |
|
|
אנו מתלבטים אם למלא מסמכים ע"מ להצטרף עתידית לנווה בוקר. יש לנו כמה שאלות, נשמח לקבל תשובות.
1. יש קופ"ח של כללית?
2. יש מרכז קניות ואם כן, מה הוא כולל? (סופר, חנויות בגדים, ספרים, בתי קפה...)
3. איך מעבירים את הזמן כשלא בבית? יש פעילויות לילדים, מבוגרים?
4. איך זה בכלל לגור בנווה בוקר? (נשמח לקבל את היתרונות והחסרונות)
מודים מראש,
משפחה מהמרכז
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 26, 2009 | 21:03 |
|
|
באתר הבית של המדרשה מצוי מסמך הנקרא: "מידע לתושב החדש", המופק בידי הוועד המקומי של מדרשת בן-גוריון.
מקווה שתמצאו בו מענה לכל שאלותיכם. להבהרות נוספות: ליאת, תושבת המדרשה, במזכירות
הועד המקומי: 08-6532124.
בהצלחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2009 | 05:59 |
|
|
מדרשת בן גוריון קרית מדע וחינוך – תגובה למכתבו של יורם אייל.
עד כמה הציניות ואזלת היד הציבורית תמשיך לרדוף אותנו התושבים?
מי יכרות את הענף שעליו אנחנו יושבים, אם לא התושבים עצמם?? (במקום לתמוך לחזק ולקדם את המהלך !!)
תמיד ימצאו המלעיזים בתוך ביתנו, שרק יחזקו את המתנגדים ואת הגורמים הממשלתיים שרק מחפשים תרוץ לא לשנות את הסטטוס קוו!!
יורם אייל אולי שכח את היותו שותף להקמת עמותת נווה בוקר, שמטרתה היתה הקמת שכונה קהילתית במדרשת בן גוריון. מרגע שהקים את ביתו, נראה כי אין סביבתו חשובה לו.
העברת הבעלות על הקרקע לידי המנהל, בעצם מאפשרת את האחריות לפיתוח בידי התושבים. הועדה המקומית של המועצה והנהלת המועצה, הם הגורמים הקובעים מה יבנה, איך יבנה ומה הערך המוסף של כל פרויקט לישוב. בועדות אלה יושבים נציגנו והם שיתנו את הטון לאופיו של הישוב.
זאת אולי הדרך היחידה להשפיע ולכוון לקרית חינוך או קרית מדע או גם וגם, אבל בעיקר לישוב המסוגל לתת את שרותיו לתושביו!!
הנצחת המצב לא מאפשרת לנו לפתח שום כיוון, לא קרית חינוך או מדע ובוודאי לא שירותיים מוניציפלים ועוד יותר מכך, גם לא שכונה קהילתית.
אספן קולרדו, אותה פקדתי בשנתיים האחרונות מספר פעמיים, יכולה להיות החלום הרטוב של כל תושב (במיוחד בחורף). אני אסתפק בכבישים, תאורת רחובות, שירותי ספורט , חינוך ומרכז קניות סבירים כמו במרכז המסחרי הקטנטן שבדרך לאספן!!
אם יהיה מלון קטן ליד אשמח, אם יהיו קצת שירותי תיירות, אהיה מאושר ואם כמה אמנים מקומיים יפתחו גלריות, דיינו...
יורם, ואולי אחרים המעוניינים בהנצחת המצב, רק מביאים עלינו עוד עשרות שנים עם גינות מיובשות, זוהמה וכבישים סדוקים, חושך ברחובות וחוסר בטחון. (מעניין מתי נהפוך לישוב המרחיק אנשים?)
הגיע הזמן שאנשים, תושבים כמו יורם ואחרים יחליטו בשביל עצמם מה טוב ומה רע לישוב ולא הפריץ מתל אביב שכבר שכח את הדרך.
הגיע הזמן שבאמת תקום קרית חינוך המספקת פרנסה לתושבים ובאמת תורחב הקריה האוניברסיטאית, אבל בשיתוף התושבים ונציגיהם !!
מכתבים מסוג זה של יורם, יזרזו את המחליטים להתלות בהם ולנסות להראות כיצד יש המתנגדים פנימית למהלך. אסור שמכתב זה ישאר ללא תגובה, אני קורא לתושבים להתעורר ולהביע את דעתם. אסור שדעת יחיד תהיה הטון המוביל!!!!!
רז ארבל
עדין בדנוור, קולרדו
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 31, 2009 | 16:44 |
|
|
אני רוצה להתייחס להצעתו של יורם במכתבו שמי שרוצה לגור או לעבוד או לפתח את עצמו באיזור שלנו, שילך למצפה רמון או לירוחם, שם צריך את האנשים.
יורם, התשובה שלך נמצאת בגוף ההצעה... למה שאני ארצה להיות בישובים האלה (ויש עוד רבים וטובים ברחבי המועצה) כשמה שאני רוצה נמצא פה? מה שאתה אומר, זה שאם משפחה צעירה, רוצה לחיות במקום איכותי, בישוב קהילתי (לא קיבוץ ולא עיר ולא יישוב שהיה קיבוץ ומצא את עצמו הופך לישוב קהילתי) ואיתרע מזלי ואין לי קשר למוסדותיה של קריית החינוך, מקומי לא כאן???? בסדר, אז במקרה שלי יש קשר תעסוקתי לקריית החינוך אך ההפלייה הזו שאתה רומז עליה לחלוטין לא מקובלת עלי!
בנוסף, חזונו של דוד בן גוריון היה להפריח את השממה, זה מה שקורה כאן! תסתכל מסביב (או במקרה שלך מול הבית שלך) אנחנו מפריחים את השממה! כל כך הרבה יח' דיור קמות ומתפתחות, אנשים רוצים לבנות כאן את ביתם, לא בשום מקום אחר! למה כאן? כן, גם בזכות הנוף אבל בזכות נקודות רבות נוספות: חינוך מצויין מגיל תינוקייה עד דוקטורט (ובאמת צריך לעשות משהוא כדי שיהיה אפשר ללמוד פה תואר ראשון, זה הורס את הרצף...) יישוב איכותי שנובע בין השאר מאוכלוסייה שהגיעה לכן בעקבות האוניברסיטה, אנשים טובים, ואוירה שאין בשום מקום שאני מכירה!
זה הבית שלי. זה תמיד יהיה הבית שלי, והדברים שלך נשמעים כמו סתם פרובוקציה זולה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 02, 2009 | 09:48 |
|
|
נוסף על אלה, גם אלה: עם כל הכבוד ל"חזון" שהתגבש בימי כהונתו השנייה של יצחק רבין ז"ל כראש ממשלה, אותו אימצו בידיים פתוחות מבלי ממש להתעמק בו ובמשמעות המדכאת התפתחות לאומית בחלקים מסוימים מאד של המדינה, הדוגל בעיבוי יישובים קיימים במקום הוספת יישובים, נראה לי, שהפניית תושבים ליישובים קיימים (נחשלים כמצליחים) תסתור את עצם הביטוי "הפרחת השממה", כפי שבאה לידי ביטוי כה מוחשי "בערבות הנגב", יותר מאשר בכל מקום אחר בארץ. חזון (בלי מירכאות) דוד בן-גוריון מתממש בעצם ריבוי נקודות היישוב ורב-גווניותם. מרחבי הנגב, שעוד רבה המלאכה באישור והגדרת שמורות טבע בהן, ומוכתמים בשטחי-אש ובסיסי-צבא לרוב, משוועים לנקודות יישוב אזרחיות נוספים (קטנים כהתישבות בודדים ו"גדולים" כמדרשת בן-גוריון). לעניין עיבוי - כך נעשה במדרשה: דוגמא נהדרת למיצוי פוטנציאל התפתחות קהילתית, אם לא ישימו לנו מכשלות, וינסו לרפות ידינו.
עוד רבה המלאכה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| להשכרה - בית קיץ נהדר בנווה בוקר
|
ittai |
|
|
Jun 07, 2010 | 18:11 |
|
|
להשכרה - בית קיץ נהדר בנווה בוקר, לתקופה שבין 7 לאוגוסט ל – 7 בספטמבר. 4 חדרים, גינה גדולה.
לפרטים, איתי רנן- 052-4263009
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 11, 2010 | 13:18 |
|
|
שלום לבאי הפורום,
קבוצת פ.ל.א מורכבת מבעלי עסקים קטנים המעונינים להרחיב את קהל הלקוחות וליצור קשרים עסקיים ע" י מפגשים שבועיים ושיווק מפה לאוזן .
הקבוצה מתרחבת לאיזור הדרום ומעוניינת לצרף אליה עסקים נוספים.
קיימת כעת קבוצה הנפגשת אחת לשבוע בקיבוץ נגבה. אני מעוניינת לפתוח קבוצה נוספת - דרומית יותר (באיזור שדה בוקר והסביבה) למי מכם שמעוניין לקחת חלק, מוזמן ליצור עמי קשר בטל.
054-5740645 - עידן.
לפרטים נוספים:
אתר פ.ל.א http://www.pele.org.il/
חפשו אותנו בפייסבוק: פ.ל.א
בברכת עסקים מוצלחים!
|
 |
|
|
|
|
|
|
•
|
| התפתחות היישוב - הנאה לעיניים
|
nati658 |
|
|
Aug 21, 2009 | 10:24 |
|
|
רצינו רק להעלות לפורום את תודתנו העמוקה לוועד היישוב שפועל ללא לאות כדי שיקרה מה שקורה בימים אלה ביישוב - ואנחנו מדברים על גן המשחקים החדש , על תחילת הבנייה לבית הספר החדש , חנות האופניים וקופ"ח מכבי שנפתחים במרכז המסחרי ועוד .
אנחנו כאן מעל שלוש שנים וסוף סוף רואים תזוזה אמיתית ביישוב , וזה עושה כיף להיות פה .
גם אם הוועד לא אחראי ישירות לכל דבר , אין ספק שתרומתו לכך שדברים יזוזו היא גדולה . יישר כח !!
ולכל המלעיז/ים שעיניהם צרה וחושבים שהם מנהלים את היישוב - אתם מבולבלים
משפחת ששה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| בי"ס יסודי לאדם וסביבה במצפה רמון
|
מ דרומית |
|
|
Apr 14, 2010 | 10:21 |
|
|
להורים שלום
השנה נפתח ופעל במצפה רמון בי"ס יסודי אלטרנטיבי לאדם וסביבה, בי"ס רותם. בית הספר הוקם ע"י קבוצת הורים שרצתה אלטרנטיבה חינוכית לילדיהם ובמאמץ משותף הקימו את בית הספר. לקראת שנה הבאה אנחנו בכוונה לקלוט תלמידים נוספים. הורים המחפשים אלטרנטיבה חינוכית לילדיהם מוזמנים לצור קשר, להפגש, לצפות ולהתרשם.
לפרטים רות גורן: 054-6355272
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא: